Cine suntem noi?

  MegaMutari operează în sectorul serviciilor de mutări şi transport, oferind consultanță pentru eficientizare şi externalizarea acestor procese - în special legate de mutări - care nu sunt activitatea principală a clienților noştri.

Citeşte mai mult

De ce scriem acest blog?

  în acest blog dorim să vă împărtăşim câteva idei care vă pot ajuta atunci când vă mutați într-o casă nouă.

Citeşte mai mult

Ce servicii vă oferim?

  MegaMutari operează în sectorul serviciilor de mutări şi transport mobilă. Prin angajații noştri profesionişti şi instruiți, suntem dedicați să răspundem fiecărei solicitări, iar experiența noastră ne recomandă pentru a vă oferi:

Citeşte mai mult

De ce să alegi o firmă de mutări?

  Când ajungem în ipostaza de a ne muta, ne vin în gând cu groază multe întrebări: cum împachetez, cum manipulez, cum transport mobila, iar dacă apelez la o firmă specializată cât mă costă? Numai cine s-a mutat înainte, ştie cât timp, efort fizic şi psihic dar şi bani intră în discuție. Mai ales dacă aveți multe obiecte şi mobilier de mutat, într-un oraş mare, între trafic şi dificultăți de parcare, mutarea se poate transforma într-un coşmar.

Citeşte mai mult

Cum să alegi o firmă de mutări?

  Sunteți îngrijorați să mutați pianul, acvariul sau piesa de mobilier incomodă? Renunțați la griji, sunt profesionişti care o pot face pentru dvs. Mutarea nu trebuie să fie o experiență de durată, dar nici spontană. Prin angajarea unei companii profesionale de mutări, urmăriți să vă relaxați ştiind că bunurile dvs. se află în mâini bune şi că mutarea dvs. este sub control! Dar cum alegem cea mai bună companie de mutări?

Citeşte mai mult

11 motive pentru a alege MegaMutari

  Mai ales dacă aveți multe obiecte şi mobilier prețios sau fragil de transportat, alegeți MegaMutari!
Ne recomandă:
O experiență în mutări din anul 2007...

Citeşte mai mult

Pașii de urmărit într-o mutare

  Înainte de a va apuca sa cautați pe internet firme de transport mobila sau servicii de mutari trebuie sa aveți puse pe foaie datele esențiale: distanța dintre adrese, inventarul aproximat al bunurilor de mutat, data la care doriți sa efectuați operațiunea, etc.

Citeste mai mult

Ce înseamnă estimarea și cum se calculează prețul?

  Estimarea prețului este primul pas din procesul unei mutări. Aceasta va fi realizată de către specialistul nostru care se va deplasa gratuit la reședința dumneavoastră pentru a evalua volumul mobilierului și al bunurilor ce urmează a fi mutate.

Citeste mai mult

Semnificația numelui și al produselor Ikea

  IKEA se bazează pe construcţia de mobilier simplu, multifunctional dar şi ieftin, din componente prefabricate, dedicat mai ales spaţiilor mici, urmărind ieșirea din convențional. Mobilierul este asociat des cu designul interior realizat din materiale sustenabile dar cel mai larg întâlnit atribut este acela că cele mai multe piese de mobilier și accesorii sunt asamblate de către cumpărător.

Citeste mai mult

Sfaturi pentru o mutare ușoară și eficace

  În primul rând măsurați toate ușile și coridoarele prin care mobilierul trebuie să treacă (în spațiul vechi precum și în cel nou), apoi măsurați toate piesele mari de mobilă (în mutarea cărora pot apărea dificultăți). Dacă piesele sunt prea mari, demontați-le în cel mai simplu mod posibil, nu cred că doriți să descoperiți că mobilierul nu se potrivește sau nu încape pe ușă.

Citeste mai mult

Ce înseamnă pentru noi Eficient, Rapid, Simplu, Sigur?

  Eficient - Ne ocupăm de mutare completă - avem o soluție pentru toate nevoile dvs: transportul de mobilier, ambalarea, asamblarea și dezasamblarea mobilei…

Citeste mai mult

Ce înseamnă împachetarea si despachetarea pentru noi?

  Împachetarea înseamnă pregătirea produsului sau a mărfii pentru depozitarea și/sau transportul adecvat. Pregătirea ambalării lucrurilor pentru o mutare, este un lucru foarte personal, de aceea unii oameni preferă să o facă pe cont propriu, în timp ce alții aleg să plătească pentru serviciile de ambalare furnizate de o companie de mutări.

Citeste mai mult

Cât durează o mutare?

  O mutare durează de la câteva ore - la câteva zile. Nu încercați să grăbiți o mutare și planificați că lucrurile pot să dureze mai mult decât v-ați imaginat. Este bine să vă luați liber în acest timp, astfel încât să fie cineva tot timpul la dispoziția angajaților...

Citeste mai mult

Planurile de viitor ale IKEA

  Ce îşi propune pe scurt gigantul suedez până în 2030? Mai întâi, va renunţa la toate produsele de unică folosinţă din plastic până la 1 ianuarie 2020, şi va lansa altele, dintr-un plastic vegetal. În 2017, compania a achiziţionat un pachet minoritar de acţiuni la o fabrică olandeză de reciclare a plasticului, contra sumei de 3 miliarde de euro. Potrivit oficialilor companiei, IKEA Băneasa nu vinde pungi din plastic deloc.

Citeste mai mult

Obiceiuri în casă nouă

  Mutarea într-o casa nouă, poate fi motivul unei schimbări majore de viață și poate ajuta la crearea unui nou obicei în rutina zilnică. Experții susțin că astfel de tranziții pot oferi o "fereastră de oportunitate" - o șansă de a vă reseta obiceiurile la domiciliu. Noua dvs. casă este curată și goală, iar pe măsură ce vă mutați, aveți puterea de a decide unde se întâmplă totul și cum doriți să fie casa dvs.

Citeste mai mult

Ce înseamnă transportul pentru noi?

  Oferim pur și simplu cele mai bune soluții de transport și ambalare. Anii de experiență, profesionalism și competență ne permit să ne ocupăm practic de orice mutare posibilă.

Citeste mai mult

Superstiții legate de mutatul într-o casă nouă

  Probabil ați auzit despre mai multe tradiții și superstiții despre mutarea într-o casă nouă și ați primit "urări de noroc" sau sfaturi încă de când prietenii, colegii și vecinii dvs. au aflat despre relocarea dvs. viitoare. Trebuie doar să aruncați o privire mai atentă la superstițiile comise în mod obișnuit enumerate mai jos și să vă încercați norocul.

Citeste mai mult

Ce trebuie să faceți când vă mutați într-o casă nouă?

  Când vă mutaţi într-o casă nouă, este important să anunțaţi pe toţi cei care trebuie să ştie acest lucru. Printre primele lucruri pe care trebuie să le faceți când vă mutați este actualizarea documentelor de identitate. Schimbarea cărții de identitate, și a permisului de conducere se fac la Primărie și Poliție.

Citeste mai mult

Design interior de Crăciun

  O dată cu întoarcerea foii din calendar pe luna decembrie, începem să ne gândim la Sărbătorile care se apropie și la cum vom amenaja casa, cum vom împodobi bradul sau cum vom pregăti masa pentru Crăciun. În spiritul Crăciunului, ne-am gândit să venim cu niște idei și recomandări pentru a vă ajuta să creați o atmosfera de vis pentru Sărbători…

Citeste mai mult

Obiceiuri de Revelion și Ziua de Anul Nou

  Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă (pentru ca în următoarele 365 zile să primești cât mai multe cadouri) ceva roșu, care este culoarea veseliei și a dragostei pentru a avea un nou an norocos și plin de iubire și bani în buzunar pentru ca noul an sa nu te prindă sărac.…

Citeste mai mult

Ce să faci cu mobila veche?

  Atunci când vine timpul să ne mutăm, de multe ori descoperim cât de multe am adunat într-o casă. Mutarea vine deseori și cu dorința de schimbare a mobilierului sau a lucrurilor vechi, și atunci ajungem în situația să nu știm cum să ne debarasăm de ele. Ați putea lua în calcul următoarele variante.…

Citeste mai mult

Sfaturi care vă vor ajuta să vă mutați mai ușor în noua locuință

  Pentru o mutare este nevoie de multă organizare, ca să nu rătăciți obiecte sau să vă pierdeți cumpătul. E o perioadă agitată, dar cu un plan bine pus la punct și cu puțin ajutor din partea prietenilor sau a unei firme de mutat, veți reuși să duceți totul la bun sfârșit, fără prea mare extenuare. Am pregătit o listă cu sfaturi, care să vă ajute să vă puteți muta în noua casă fără stres.…

Citeste mai mult

Strategii pentru mutat

  Bineînțeles că fiecare avem un stil propriu de organizare, însă dorim să venim în ajutor cu niște ponturi pentru a avea o mutare mai ușoară. Este bine să vă realizați o strategie de mutat începând cu un plan realizat în casa nouă. Să stabiliți (cu ruleta în mână) locul pieselor de mobilier și dacă acestea încap în noul spațiu, inclusiv dacă se pot manipula pe coridoarele, scările, ușile de acces, etc…

Citeste mai mult

Produse și idei de amenajare pentru o viață sustenabilă de la Ikea

  De câteva decenii ne confruntăm cu o creștere accentuată a încălzirii globale. Această creștere este datorată acțiunilor antropice (activitatea umană a contribuit deja la degradarea a 60% din ecosistemele pământului), dar si arderea combustibililor fosili, folosirea sistemelor de încălzire și centralizare, producerea curentului electric, freonilor din instalațiile frigorifice sau a consumului excesiv de apă, etc…

Citeste mai mult

Ce trebuie să luați în considerare când începeți să căutați un apartament?

  În primul rând când căutați un apartament sau o casă, trebuie să știți cât vă puteți permite să cheltuiți pentru noua dvs. locuință, astfel este bine să vă stabiliți bugetul înainte să începeți să căutați. Alcătuiți o listă cu locații și referințe la spațiile care credeți că s-ar potrivi cu dorințele dvs. Abia după aceea puteți explora efectiv locațiile.

Citeste mai mult

Lista de cumpărături când te muți în casă nouă

  Dacă sunteți nevoiți să mobilați și utilați casa de la zero, vă recomandăm să vă alcătuiți o listă de priorități cu lucrurile de care într-adevăr aveți nevoie când vă mutați în casă nouă, și să nu vă grăbiți să cumpărați decât cele necesare, după care să faceți completările pe măsura înnoirii veniturilor în pușculița familiei.

Citeste mai mult

Mutările Internaționale sau, ce facem noi prin lume?!

  Ce diferă la o mutare internațională față de una locală? De ce sunt mult mai scumpe aceste mutări? De ce este nevoie de servicii “atât de speciale”, pentru a putea opera în acest sector? Pentru a satisface aceste curiozități și multe altele, m-am decis să vă povestesc câte puțin, despre cum decurge o deplasare cu mai multe lucrări străbătând continentul nostru frumos și divers...

Citeste mai mult

Oameni interesanți și plini de surprize. Mutări prin Europa - Partea 2

  Data trecută v-am povestit puțin despre mutări, noi și clienții noștri. Am rămas să continui povestea cu mutarea din Bratislava. După ce am ajuns la adresă, am căutat loc de parcare, ceea ce de obicei este o distracție în sine. Practic nimeni nu se gândește să ne asigure un loc de parcare, cu totul că urmează să intrăm cu o mașină mai mare. Clienților de obicei nu prea îi pasă, așa că trebuie să găsim noi soluția, dar de fiecare dată se găsește o variantă....

Citeste mai mult


Cine suntem noi?

Posted on July 26, 2018 by Megamutari admin



  MegaMutari operează în sectorul serviciilor de mutări şi transport, oferind consultanță pentru eficientizare şi externalizarea acestor procese - în special legate de mutări - care nu sunt activitatea principală a clienților noştri.
Avem peste 10 de ani de experiență în mutări şi ambalare, potriviți pentru a vă oferi un serviciu eficient, rapid, sigur şi simplu. Facilităm mutarea din întreaga țară prin rețeaua noastră de distribuție, oferind clienților noştri soluții personalizate şi uşor accesibile, distinse printr-un nivel de servicii unic.
Identitatea mărcii MegaMutari este afirmată prin serviciile de cea mai bună calitate şi loialitatea de invidiat a clienților.
Ne-am îndreptat întotdeauna munca spre un scop dublu: inovarea şi atenția la nevoile clienților. Lucrând atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii, personalul nostru este specializat şi vă poate oferi estimări şi informații în timp real. Nu ezitați să ne contactați la numărul nostru 0748 122 331 sau adresa de e-mail: office@megamutari.ro. Consultanță GRATUITĂ!
Compania noastră vă stă la dispoziție pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă planifica şi pentru a vă construi mutarea. Manipularea se face cu mare grijă față de bunurile dumneavoastră. Dispunem de personal profesionist şi responsabil la cele mai bune prețuri!

De ce scriem acest blog?

Posted on July 29, 2018 by Megamutari admin


  În acest blog dorim să vă împărtăşim câteva idei care vă pot ajuta atunci când vă mutați într-o casă nouă.
Va veni un moment când vom dori sau vom fi nevoiți să ne mutăm. Mutarea într-o altă casă, schimbarea oraşelor sau chiar a țării sunt schimbări majore şi surse de stres (eu personal m-am mutat de 4 ori - şi vă pot spune din proprie experiență cât de stresantă poate să fie o mutare).
Organizarea şi stabilirea în prealabil a unui plan pentru mutare sunt foarte importante.
Există de asemenea multe aspecte şi factori de luat în considerare, şi lucruri la care nici nu ne gândim, cum ar fi să ne procurăm materialele necesare pentru mutare (cutii, saci, folie strech, scotch, marker, cutter, etc), să facem o cutie specială pentru actele importante, sau să împachetăm separat obiectele de igienă personală sau de uz frecvent, etc. Să nu uităm să luăm în considerare şi timpul necesar pentru această operațiune şi cine să ne ajute să mutăm mobila.
Modalitatea cea mai simplă pentru a nu avea bătăi de cap, este să apelați la o firmă specializată, care se poate ocupa de toate aceste aspecte şi nu numai.
Aceasta vă poate facilita şi uşura munca prin servicii de împachetare, ambalare, manipulare şi vă poate scuti de stresul transportului obiectelor şi mobilierului la etaj, sau în spații înguste.
De asemenea economisiți timp, nervi şi poate cel mai important reduceți riscul de accidentări.
Dacă totuşi doriți să vă mutați singuri, în acest blog am adunat şi câteva întrebări de la clienții noştri şi m-am gândit să vă împărtăşesc câteva idei care vă pot ajuta atunci când vă mutați într-o casă nouă.

Ce servicii vă oferim?

Posted on August 04, 2018 by Megamutari admin


  MegaMutari operează în sectorul serviciilor de mutări și transport mobilă.
Prin angajații noștri profesioniști și instruiți, suntem dedicați să răspundem fiecărei solicitări, iar experiența noastră ne recomandă pentru a vă oferi:
1. Servicii complete de mutări pentru locuințe rezidențiale:

  • Împachetarea și ambalarea obiectelor personale
  • Manipularea mobilierului
  • Demontare și remontarea mobilierului
  • Plasarea și amenajarea mobilierului în încăperi, conform indicațiilor clientului
  • Oferta de cutii și ambalaje necesare

2. Servicii complete de mutări pentru birouri și companii:

  • Manipularea și transportul echipamentelor IT, birouri, aparaturi
  • Program de mutare în week-end sau după terminarea programului de lucru

3. Servicii de mutări speciale:

  • Manipulare și transport obiecte grele sau voluminoase, indiferent de spații înguste sau acces dificil
  • Protejarea mobilierului și obiectelor valoroase sau fragile

4. Servicii complementare mutării:

  • Transport mobilă
  • Încărcare - descărcare
  • Montare mobilă de sufragerie; mobilă dormitor: şifoniere, paturi, noptiere; canapele extensibile şi fixe
  • Montare / suspendare mobilă de bucătărie
  • Montaj corpuri suspendate, cuiere, polițe, biblioteci, mobilier baie
  • Servicii de instalare hotă, maşină de spălat rufe, maşină de spălat vase, chiuvetă, baterii, plită, cuptor, corpuri de iluminat, și incorporabile
  • Debitare / decupare blat şi polițe
  • Servicii specializate de asamblare mobilă la comandă sau mobilă împachetată Dedeman, IKEA, Praktiker, Jysk, E-mag și orice alt tip de mobilier.
5. Mutări internationale door-to-door. La cererea clientului putem efectua și transporturi în afara Comunitații Europene.
6. Transport și livrări săptămânale de produse Ikea de la București și opțional de la Budapesta, pe bază de comandă.
7. Închirieri dube 11-20 mc cu șofer pentru transport bunuri.

De ce să alegi o firmă de mutări?

Posted on August 10, 2018 by Megamutari admin


  Când ajungem în ipostaza de a ne muta, ne vin în gând cu groază multe întrebări: cum împachetez, cum manipulez, cum transport mobila, iar dacă apelez la o firmă specializată, cât mă costă? Numai cine s-a mutat înainte, ştie cât timp, efort fizic şi psihic dar şi bani intră în discuție.
Mai ales dacă aveți multe obiecte şi mobilier de mutat, într-un oraş mare, între trafic şi dificultăți de parcare, mutarea se poate transforma într-un coşmar. Primul impuls este de a muta lucrurile singur sau cu ajutorul prietenilor, pentru a face economie, dar trebuie luate în calcul alte aspecte şi situații neprevăzute. De aceea, evitați un efort în plus! Pentru asta există companii specializate pentru mutări.

Planificarea şi managementul timpului

  • Mulți nu ştiu, că o mutare începe cu mult înainte de sosirea camioanelor.
    Să fim cinstiți, probabil că aveți un program aglomerat, între muncă, copii, familie şi poate fi greu să găsiți timpul şi resursele pentru a planifica o mutare. Dar nu trebuie să fie aşa! Profesioniştii vă vor furniza un program de sosire şi plecare, pe lângă elaborarea tuturor celorlalte detalii de la început până la sfârşit (demontare, ambalare, împachetare, manipulare - chiar şi birocrație în cazul unei mutări externe).
    Există o mulțime de lucruri şi planificări care trebuie făcute înainte de mutarea propriu-zisă, pentru a asigura o acțiune de succes şi fără probleme. Puteți hotări dvs cât de mult doriți să vă implicați sau să-i lasați pe ei să facă totul.

Experiența

  • Când mutarea dvs. se află în mâinile unei companii profesionale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scaunul dvs. de baldachin sau la vesela chinezească a bunicii. Echipele profesionale sunt instruite să se ocupe de ambalarea lucrurilor, folosind tehnici de ambalare menite pentru a proteja şi a le transporta în noua locație intacte şi în siguranță, scutindu-vă de emoția deteriorării acestora.

Protecția şi asigurarea bunurilor

  • Mutarea nu trebuie să fie o experiență stresantă. Vă puteți relaxa ştiind că aceasta este în mâini bune, indiferent din ce cauză vă deplasați sau unde.
    O companie specializată, va asigura bunurile dvs. pe toata durata mutării. Ofertele de preț includ pe lângă servicii rapide şi complete şi clauze de despăgubire.

Scăpați de epuizare fizică

  • Mutarea mobilierului, presupune şi un efort fizic considerabil.
    Un dulap sau o canapea (ca sa nu mai vorbim de mobilierul din lemn masiv) sunt foarte greu de ridicat şi manipulat, iar dacă mai trebuie transportate şi la ultimul etaj sau într-o casă cu acces dificil sau spații înguste, poate să devină de-a dreptul imposibil. O companie de mutări asigură echipe cu cel putin 2 manipulanți, care vor prelua stresul şi efortul de pe umerii dvs.

Cum să alegi o firmă de mutări?

Posted on August 18, 2018 by Megamutari admin


  Sunteți îngrijorați să mutați pianul, acvariul sau piesa de mobilier incomodă? Renunțați la griji, sunt profesionişti care o pot face pentru dvs. Mutarea nu trebuie să fie o experiență de durată, dar nici spontană. Prin angajarea unei companii profesionale de mutări, urmăriți să vă relaxați ştiind că bunurile dvs. se află în mâini bune şi că mutarea dvs. este sub control! Dar cum alegem cea mai bună companie de mutări?
Există mulți factori diferiți pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a face o alegere finală pentru o firmă de mutări. Iată cum să începeți:

1. Documentarea
 Este una dintre cele mai importante etape pentru alegerea unei firme de mutări profesioniste. Puteți începe să căutați cu ajutorul motoarelor de căutare şi al rețelelor sociale sau pe diverse forumuri de discuții.
Alcătuiți o listă de câteva firme care vi se par interesante, despre care puteți afla mai multe informații de pe:

  • Site-urile lor. Aici găsiți informații importante: adresa, număr de telefon, mail, descrierea firmei, servicii oferite, etc. Sunați la numărul afişat pe site sau trimiteți un mail şi în funcție de timpul de răspuns puteți testa simplu şi rapid serviciile oferite şi observa calitatea customer service-ului.
  • Rețelele de socializare. Să vedeți dacă au pagina, dacă postează imagini reale de la mutările efectuate şi ce se scrie despre ei. Vă puteți face o idee despre reputația lor din aprecierile sau criticile aduse de foşti clienți, verificarea feedback-ului vă permite să vă asigurați că firma de mutări pe care o alegeți vă va oferi un serviciu bun.
  • Cunoştințe. In această etapă, puteți discuta şi cu prieteni sau cunoscuți care au apelat de curând la o firmă de mutări, să vă prezinte atât părțile pozitive, cât şi cele negative ale procesului de mutare - dar nu vă luați numai după recomandări fără să faceți toate eforturile în ceea ce priveşte cercetarea.

2. Cercetați cu exactitate companiile de mutări.
 Trimiteți cereri pentru oferte de preț la mai multe companii, iar acestea trebuie să vă contacteze în legătură cu serviciul de care aveți nevoie.
Dacă mutarea este una locală, atunci cel mai bine e să apelați la firme de mutări mobilă din oraşul respectiv. Să presupunem că ați contactat patru companii care îşi au activitatea în zonă şi fiecare dintre ele a promis că vă va trimite o ofertă de preț prin telefon sau e-mail, dar o firmă de mutări mobilă care îşi respectă clientul, va trimite un reprezentat să vă viziteze, pentru a face o evaluare gratuită şi să vă ofere o cotație de preț. Este indicat să alegeți compania al cărei reprezentat a efectuat o evaluare reală, încheiată întotdeauna cu un contract de prestări servicii.
Astfel, chiar dacă firma va fi reprezentată printr-un simplu angajat, aveți posibilitatea să vedeți cine se va ocupa de bunurile dvs şi să vă faceți o idee despre calitatea serviciilor oferite, din modul în care aceasta interacționează cu dvs. Cotația de preț se evaluează în funcție de volumul, specificațiile speciale ale bunurilor de mutat (de exemplu piane, oglinzi, obiecte fragile sau valoroase, etc), dar şi de posibilitățile de acces (etaje, spații înguste, drum accidentat, etc.). Fiți sinceri cu privire la numărul de lucruri pe care intenționați să le mutați, altfel compania ar putea să nu ajungă pregătită în ziua mutării.
Companiile specializate în mutări trebuie să ofere prețuri corecte şi oneste, împreună cu servicii de despăgubire, asigurându-vă că, în cazul unei probleme, ar fi rezolvate rapid şi corect. Este o idee bună să întrebați toate potențialele firme de mutări cu privire la nivelul de asigurare pe care îl au, să puteți sta liniştit că bunurile dvs. vor fi acoperite.
Asigurați-vă că toate sumele finale au o estimare completă în scris cu toți parametrii completați în funcție de conversație. Pentru a face o cotație corectă, o companie de mutări trebuie să aibă toate detaliile corespunzătoare mutării.

3. Analizați serviciile oferite
 O firmă profesionistă de mutări trebuie să ofere o gamă variată de servicii: ambalare şi împachetare, manipulare, demontare şi montare, montaj şi instalare electrocasnice, transport, etc.
Ar trebui să aibă suficient de mulți oameni, încât să onoreze cât mai repede comenzile. Personalul să fie instruit şi calificat, cu experiență în domeniu.
De asemenea, chiar dacă par lucruri mărunte, semne ale profesionalității sunt:

  • Tipul de cutii pe care îl folosesc. O firmă care se respectă oferă cutii inscripționate cu logo-ul companiei, adresa şi numărul de telefon; trebuie să fie de calitate, dedicate special pentru articolele de mutat: cutii cu umeraş pentru haine, sau capitonate cu plurabil (folie cu bule de aer) pentru televizoare, monitoare, etc. împachetarea corectă reduce riscul pierderii sau deteriorării articolelor.
  • Personalul cu echipament de lucru personalizat (asta şi doar pentru a vă fi mai uşor să indentificați echipa care a sosit să facă mutarea).
  • Starea maşinilor. Preferabil să fie camioane închise, spațioase şi curate. Nimeni nu doreşte ca în timpul transportului să se piardă sau să se murdărească piese din bunurile dvs.
  • Cotația de preț. Varianta ideală este un raport calitate/preț convenabil. Nu alegeți neapărat costul cel mai mic, s-ar putea ca la sfârşitul operațiunii să constatați pagube mai mari decât diferența de preț dintre oferte.

Speram că toate sfaturile de mai sus să vă ajute în luarea unei decizii când vine vorba de alegerea unei firme de mutări de mobilă.

11 motive pentru a alege MegaMutari

Posted on August 25, 2018 by Megamutari admin


  Mai ales dacă aveți multe obiecte şi mobilier prețios sau fragil de transportat, alegeți MegaMutari!
Ne recomandă:

  • O experiență în mutări din anul 2007
  • Personal instruit şi cu experiență în operațiile de încărcare şi descărcare
  • Evaluare gratuită
  • Asigurăm servicii de ambalare şi împachetare, manipulare, demontare / remontare mobilă
  • Dacă este necesar ne putem ocupa şi de birocrație
  • Suntem echipați cu mijloace profesionale pentru mutări
  • Vehicule închise şi curate, cu suspensii potrivite pentru transportul materialelor delicate şi a sistemelor rezistente la şoc
  • Materiale de calitate pentru ambalare
  • Servicii de mutări internaționale în țări precum Austria, Germania, Franța, Olanda, Elveția, Italia, Bulgaria, Belgia
  • Până în prezent am avut peste 4500 de lucrări şi mutări pentru persoane fizice, firme, companii, grădinițe şi spitale
  • Raport calitate - pret corect

Pașii de urmărit într-o mutare

Posted on September 07, 2018  by Megamutari admin

  Înainte de a vă apuca să căutați pe internet firme de transport mobilă sau servicii de mutări, trebuie să aveți puse pe foaie datele esențiale: distanța dintre adrese, inventarul aproximat al bunurilor de mutat, data la care doriți să efectuați  operațiunea, etc. După ce ați stabilit aceste lucruri, în colaborarea cu firma de mutări trebuie să aveți în vedere și următoarele:

1. Descrieți mutarea cu precizie
 Fiecare mutare este diferită, fiecare client poate avea diferite nevoi de transport, asamblare și dezasamblare, flexibilitate sau urgență de timp, etc. Estimările de la consultanții noștri reflectă pe deplin necesitatea de a ne deplasa și adapta la nevoile dvs. De aceea este important să descrieți caracteristicile mutării într-un mod cât mai detaliat pentru a evalua cu exactitate angajamentul necesar. Iată un exemplu de detaliere a solicitării de mutare :

  • Nume solicitant
  • Data estimativă de împachetare/ mutare
  • Adresa de încărcare
  • Data estimativă de livrare
  • Adresa de descărcare
  • Servicii solicitate (împachetare, demontare, manipulare, transport, despachetare, remontare, etc.)
  • Lista bunurilor de mutat:
       1 pat o persoană (demontare și montare), 90x40 cm,
       1 bucătărie detașabilă 700 cm (demontare și montaj),
       1 canapea 3 locuri, 200 x 70 cm,
       1 sertar cu oglinda (pentru a fi ambalate),
       2 cutii de obiecte de 50x40x30 cm. 
  • Amintiți-vă să ne anunțați dacă adresa dvs. de plecare sau de livrare se află în zone dificile pentru a ajunge (de exemplu, zona pietonală, centrul istoric, scări, rampe, etc.)

2. Organizați-vă în avans

  • Este bine, să ne anunțați cu aproximativ 10 zile înainte de ziua în care doriți să vă mutați.
    Stabilirea datei în care doriți să vă mutați este foarte recomandată, cu excepția cazurilor de urgență neașteptată. Având mai mult timp disponibil va permite să vă organizam mai bine deplasările, în special în ceea ce privește schimbările de încărcare, datele și orele. Cu cât va fi mai mult timp, cu atât avem mai multă disponibilitate de a varia cererile dvs. În plus, în cazul unor nevoi specifice, cum ar fi ambalarea mărfurilor deosebit de fragile, veți avea timp să vă deplasați la sediul nostru, sau să solicitați serviciul special de ambalare înainte să se efectueze ridicarea la data convenită.

3. Ambalați-vă corespunzător produsele

  • Știți, suntem cu toții legați de obiectele pe care le avem acasă și este corect să le păstrăm în cel mai bun mod. Ambalarea este o componentă non-neglijabilă a unei mutări, atât pentru o oglindă cât și pentru un fotoliu.
  • Este foarte important să pregătiți un pachet cu cele mai importante obiecte personale, pe care să le păstrați dumneavoastră, în acest pachet pe lângă câteva haine, obiecte de igienă personală, medicamente, tratamente, o să puneți obligatoriu și actele, banii, obiectele de valoare, bijuterii, carduri bancare, etc.
  • Elementele de ambalare din cutii de carton intacte, sigilate cu bandă adezivă, folosind pluriball (folie cu bule) sau montoane (pături) pentru a acoperi mobilierul sunt doar câteva modalități de a vă proteja bunurile personale. Aveți cerințe mai complexe? Nu este nicio problemă, trebuie doar să le indicați.
  • Un consultant vă va contacta pentru a vă înțelege nevoile și pentru a vă oferi sfaturi utile cu privire la modul în care puteți păstra cel mai bine produsele dvs., ca un adevărat profesionist în domeniul ambalajelor.
  • În cazul în care optați pentru împachetarea produselor micuțe, veselă, haine, cărți, etc, este bine să începeți cu câteva zile înainte de mutare, și să le etichetați corespunzător. La cerere noi vă putem oferi cutii de carton pentru acest scop.

4. Să vă asigurați că în ziua mutării  avem acces la imobil, să nu fie programate revizii sau lucrări de reparații, respectiv să nu fie ocupate locurile de parcare și acces în imobil, și sa fie cineva disponibil pentru a furniza informații angajaților cu privire la natura sau destinația bunurilor.

Ce înseamnă estimarea și cum se calculează prețul?

Posted on September 10, 2018  by Megamutari admin

  Estimarea prețului este primul pas din procesul unei mutări. Aceasta va fi realizată de către specialistul nostru care se va deplasa gratuit la reședința dumneavoastră pentru a evalua volumul mobilierului și al bunurilor ce urmează a fi mutate, etajele de la care vor fi coborâte/urcate bunurile și condițiile de acces.
Costurile pentru mutare se calculează luând în considerare toate cheltuielile posibile.

Factorii care vă afectează costul mutării:

  • Greutatea și volumul obiectelor - pentru stabilirea timpului și personalului necesar.
  • Condițiile de acces - urcarea unui număr excesiv de scări, manipularea bunurilor prin spații înguste sau teren accidentat.
  • Costul transportului - Se iau în considerare costurile cu combustibilul determinat de ponderea transportului, kilometrajul dintre origine și destinație, precum și costurile forței de muncă pentru timpul necesar, pentru ca locatarii să ajungă de la casa A la casa B, automat prețul mutării crește atunci când deplasarea se face pe distanțe lungi.
  • Mărimea mutării - Mutarea mai multor lucruri, nu numai că va dura mai mult dar și transportul de bunuri va fi mai greu. Acest lucru duce la o creștere a costurilor.
  • Adăugarea serviciilor suplimentare - Costul mutării va fi afectat de orice servicii suplimentare pe care alegeți să le includeți. Acest lucru ar putea însemna dezasamblarea și reasamblarea mobilierului, împachetarea/ ambalarea, manipularea obiectelor valoroase sau fragile, sau furnizarea de produse necesare mutării: cum ar fi folie stretch, folie cu bule, pungi pentru saltele, cutii, etc.

 Luând în considerare factorii enumerați mai sus și cerințele dumneavoastră în ceea ce privește înfolierea / împachetarea bunurilor, specialistul nostru vă va prezenta oferta de preț și va stabili împreună cu dumneavoastră toate detaliile mutării. Acesta va decide tipul de auto-utilitară ce va fi folosit și numărul optim de angajați ce vor efectua mutarea dvs.

Semnificația numelui și al produselor Ikea

Posted on September 16, 2018  by Megamutari admin

  IKEA se bazează pe construcţia de mobilier simplu, multifunctional dar şi ieftin, din componente prefabricate, dedicat mai ales spaţiilor mici, urmărind ieșirea din convențional. Mobilierul este asociat des cu designul interior realizat din materiale sustenabile dar cel mai larg întâlnit atribut este acela că cele mai multe piese de mobilier și accesorii sunt asamblate de către cumpărător.

O parte din ceea ce face ca IKEA să fie unica este și numele produselor. Fiecare nume înseamnă ceva, adesea într-un mod amuzant sau ambiguu.

Pentru cei mai mulți cumpărători de la IKEA, numele produselor din coș, precum Pax, Malm, Mysa Ronn, Blanda Matt, ori PS Gullholmen, nu au niciun înteles. Există însă un adevărat sistem prin care retailerul își denumește produsele.

Când IKEA a devenit internațională, ei au decis să folosească aceleași nume suedeze pentru toate produsele, în toate magazinele. Acest lucru are sens din punct organizațional, pentru a simplifica inventarul tuturor magazinelor din jurul lumii. Regulile denumiriii produselor au fost stabilite chiar de fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, care suferea de dislexie și nu reuşea să reţină ordinea numerelor din codurile produselor. 

De altfel chiar denumirea IKEA este un acronim. Majusculele din denumirea IKEA provin din inițialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, și numelui localității în care s-a născut: Agunnaryd .

În ce privește denumirea produselor, câteva au denumiri care se referă la funcţia lor, spre exemplu există râşniţă numită Krossa, care înseamnă „a zdrobi“ iar uneori li se permite și designerilor să-şi numească cum doresc produsele, însă majoritatea obiectelor merg pe următoarea schemă:

  - articolele de baie sunt numite după râuri, lacuri și golfuri scandinave (Hommelvik, Lillangen, Ringsjon)
  - etajerele, bibliotecile  după profesii /ocupații (Bonde - fermier, Styrman - cârmaci)
  - materialele și perdelele sunt denumite după nume scandinave de fete (Teresia, Mariam, Brigid)
  - birourile și scaunele sunt numite după nume scandinave de băieţi (Markus, Micke, Feodor)
  - produsele pentru copii sunt intitulate după mamifere, păsări şi adjective (Mammut - mamut, Antilop - antilopa, Ekorre - veveriţă)
  - canapelele, fotoliile, scaunele și mesele au nume de localităţii suedeze (Klippan, Malmo)
  - paturile, dulapurile, mobila de hol este denumită după locuri din Norvegia (Pax, Trones, Brimnes, Hemnes)
  - cutiile, decoraţiunile de pereţi, tablourile, ramele şi ceasurile sunt numite după locaţii din Suedia (Skadis, Fiskbo, Virserum, Bjorksta)
  - covoarele au nume de locaţii din Danemarca (Adum, Tvismark, Sonderod)
  - pentru mese de bucătărie și scaune – se folosesc nume de locuri din Finlanda (Norberg)
  - mobila de grădină după insule scandinave (Applaro, Mastholmen)
  - textilele de pat (cearşafuri, feţe de pernă) au nume de flori, plante și pietre prețioase (Brunort - busuioc sălbatic, Greno - ramură, Tradaster - copac de Aster)
  - vazele, bolurile, lumânările și  sfeşnicele sunt numite după trăsături de caracter (Viljestark - voință, Sinnlig - senzual)
  - articole de iluminat termeni din muzică, meteorologie, chimie, nautică, unități de măsură, anotimpuri, luni, zile
  - numele accesorilor de bucătărie sunt date de peşti, ciuperci şi adjective

Sfaturi pentru o mutare ușoară și eficace

Posted on September 24, 2018  by Megamutari admin


Pregătirile necesare trebuie începute cu minim o săptămână înainte de mutarea efectivă:

  • Faceți o listă / inventar a lucrurilor de mutat.
  • ​Asigurați-vă că ați măsurat spațiul liber în noua dvs. locuință înainte de a vă muta, și că aveți suficient spațiu pentru mutarea articolelor mari de mobilier.
    În primul rând măsurați toate ușile și coridoarele prin care mobilierul trebuie să treacă (în spațiul vechi precum și în cel nou), apoi măsurați toate piesele mari de mobilă (în mutarea cărora pot apărea dificultăți). Dacă piesele sunt prea mari, demontați-le în cel mai simplu mod posibil, nu cred că doriți să descoperiți că mobilierul nu se potrivește sau nu încape pe ușă.
    Dacă vă mutați într-un spațiu mai mic, luați în considerare donarea sau vânzarea unor  obiecte de mobilier . Astfel salvați timp, bani și energie în ziua mutării.
    Tip: Verificați dacă puteți să duceți piesele înăuntru prin ușa de la balcon (dacă este mai mare decât cele interioare) - pot fi evitate astfel scările, coridoarele lungi și spațiile înguste.
  • Pregătiți cutii, materiale de ambalare (pungi, saci), etichete, banda scotch,markere, foarfeci / cuttere.
  • Notați anumite cutii care vor fi deschise mai întâi. Este recomandat să pregătiți o cutie specială pentru obiectele de uz frecvent, de care o să aveți nevoie chiar și în ziua mutării, care să includă: veselă pentru 1-2 mese, obiecte de igienă personală, prosoape, articole de curățenie, câteva haine, încărcătoare (telefon, laptop, etc.), o cutie de prim-ajutor (cel puțin plasturi și calmanți), hrană pentru animale de companie, etc.
    În afară de cutia specială o să mai aveți nevoie și de niște unelte pentru demontarea și remontarea mobilierului.
  • Nu uitați de frigider! Dezghețați figiderul/congelatorul în ziua dinainte mutării și puneți mâncărurile perisabile într-o geantă sau cutie frigorifică. Încercați să consumați cât mai mult din mâncărurile perisabile din frigider înainte de mutare.
    În cazul borcanelor sau altor sticle, folosiți numai cutii cu bază stabilă și rezistentă, iar pentru siguranță puneți separatoare sau înveliți-le cu hârtie sau folie protectoare.
    Ar fi bine sa ambalați mâncărurile uscate separat de cele lichide. Asigurați-vă că nu rămâne nimic în frigider/congelator pe durata mutării.
  • Dacă doriți să împachetați singuri bunurile, aveți grijă la obiectele fragile. Folosiți prosoape, haine, pături și șosete pentru a păstra și proteja obiectele delicate.
  • Utilizați etichete pentru a marca fiecare cutie cu conținutul, instrucțiuni de manipulare și camera de destinație dorită.
    Marcați "fragil" dacă este cazul.
  • În timpul ambalării, încercați să păstrați cutiile la o greutate rezonabilă pentru a preveni rănirea și eventual, ruperea/deteriorarea cutiei. Folosiți cutii mici pentru cărți și pentru obiecte grele.
  • Aranjați cutiile începând cu cea mai mare cutie în partea de jos.
  • Ziarele sunt ușor de găsit dar aveți grijă ce hârtie folosiți ca material de împachetare, cele cu imprimeuri pot să se lipească  de obiectele dvs.
  • Nu ambalați materiale inflamabile, explozive sau corozive, vă puteți pune în pericol pe dvs și pe cei care vă ajută.
  • Îndepărtați becurile înainte de împachetarea lămpilor.
  • Să verificați fiecare cameră, dulap și cămară pentru ultima oară înainte de a decide că totul este încărcat.
  • Asigurați-vă că ați închis/oprit toate utilitățile.
  • Dacă este posibil să luați în vedere vremea în ziua mutării.
  • Înainte de mutare, asigurați-vă că noul spațiul este curățat și gata pentru aranjare. Ar fi bine să verificați inclusiv apa de la robinet (rece și cald), electricitatea, gazul și sistemul de încălzire.
  • În ziua mutării trebuie să aveți deja la dvs. cheile de la noua locație, sau să aveți stabilit cu vechiul proprietar o oră de întâlnire pentru preluare.
    Dacă vă mutați cu ajutorul unei firme specializate, este foarte important să ajungeți la noua locație înaintea acestora pentru a coordona descărcarea.

Alegeți-i pe cei mai buni! Alegeti MegaMutari!

PS: Să nu uitați să anunțați schimbarea adresei!

Ce înseamnă pentru noi Eficient, Rapid, Simplu, Sigur?

Posted on October 1, 2018  by Megamutari admin

 

  • Eficient
    Ne ocupăm de mutare completă - avem o soluție pentru toate nevoile dvs: transportul de mobilier, ambalarea, asamblarea și dezasamblarea mobilei.
  • Rapid
    Indicați necesitatea de a vă muta și veți primi o ofertă în maxim 48 de ore.
    Evaluăm gratuit fără obligații și planificăm mutarea dumneavoastră conform particularității fiecărei lucrări.
  • Simplu
    Pentru noi mutarea este activitatea principală, de aceea experiența noastră poate face orice mutare simplă, față de cazul când o faceți dvs. Ambalăm mobilă, obiecte personale, electrocasnice, accesorii fragile din bucătărie cu materiale specifice și personal calificat.
  • Sigur
    Asigurăm bunurile de la ambalare și manipulare până acestea ajung în noua dvs. casă. Transportul se face în siguranță cu autoutilitare și camioane închise și curate, adaptate necesităților dumneavoastră.

Ce înseamnă împachetarea si despachetarea pentru noi?

Posted on October 8, 2018  by Megamutari admin


  Împachetarea înseamnă pregătirea produsului sau a mărfii pentru depozitarea și/sau transportul adecvat. Pregătirea ambalării lucrurilor pentru o mutare, este un lucru foarte personal, de aceea unii oameni preferă să o facă pe cont propriu, în timp ce alții aleg să plătească pentru serviciile de ambalare furnizate de o companie de mutări.
  La stabilirea unei date de mutare, asigurați-vă că ați programat și serviciile de ambalare, dacă le doriți. Pe baza mărimii mutării, este posibil ca echipa sa se deplaseze la reședința/sediul dumneavoastră în ziua în care este stabilită mutarea sau, depinzând de volumul bunurilor, cu o zi sau două înainte, pentru împachetarea, înfolierea și dezasamblarea pieselor de mobilier ce nu pot fi manipulate altfel decât demontate. Acest lucru este necesar deoarece o companie de mutări trebuie să aloce timpul necesar pentru împachetat înainte de a încărca obiectele pe camion.

  MegaMutari oferă o gamă variată de servicii de ambalare, lăsând la atitudinea dvs. ce servicii alegeți în funcție de nevoile individuale de timp și buget, dar ar trebui să înțelegeți ce includ aceste servicii pentru a evita orice confuzie:

1. Servicii complete de ambalare
  După cum sugerează și numele, serviciile complete de ambalare includ ambalarea completă a unei gospodării de către compania de mutări. Acestea includ, de obicei, furnizarea de cutii și materiale de ambalare pentru a fi utilizate de către ambalatori instruiți profesional, care știu cum să pregătească obiectele pentru transportul în condiții de siguranță.
 Serviciile complete de ambalare includ, în mod normal, tot ce există în casă, inclusiv separarea mobilierului în funcție de necesități pentru transport, etichetarea tuturor articolelor și cutiilor și furnizarea unui inventar complet al articolelor mari și cutiilor incluse. Fiecare obiect va fi ambalat, protejat, toate obiectele dvs sunt asigurate pe toată durata mutării.
 Costul pentru acest serviciu crește costul unei mutări; cu toate acestea, ambalajul real și ambalarea în materiale de calitate pot fi foarte valoroase pentru mulți oameni. Ambalarea se face rapid și eficient, iar personalul care face ambalarea este, în general, răspunzător pentru ruperea/deteriorarea oricăror articole pe care le-au împachetat.
 Personalul MegaMutari vă pune la dispoziție experiența și competențele proprii, și prin expertiza lor vă vor oferi un serviciu profesionist de ambalare rapid și eficient, pe care cu greu îl puteți găsi în altă parte: demontare mobilier și înfolierea/împachetarea mobilei și a bunurilor în folie stretch, folie cu bule de aer și montoane (pături speciale) sau ambalarea în cutii rezistente și etichetarea acestora;

2. Servicii parțiale de ambalare
  Pentru cei care preferă să-și împacheteze majoritatea bunurilor, dar au nevoie de ajutor pentru câteva lucruri, serviciile parțiale pot fi o opțiune accesibilă. Cu acest serviciu, personalul MegaMutari va dezasambla mobila și va împacheta obiecte mari sau de specialitate numai după cum este cerut. Mulți aleg această opțiune pentru articole grele sau orice altceva care ar trebui să fie ambalat profesional, în timp ce se ocupă de restul pe cont propriu. Materialele furnizate sunt, de obicei, numai pentru acele articole care sunt ambalate profesional.

3. Fără împachetare
  Ultima opțiune pentru cei care se muta este să împacheteze complet totul singuri, inclusiv dezasamblarea mobilierului și obiectele de specialitate. Materialele de împachetat pot fi procurate de la noi sau din surse proprii. Acest lucru reduce costul materialelor de ambalare, în majoritatea cazurilor. Unele elemente pot necesita ambalare într-un mod specific, astfel încât oricine intenționează să facă propriul ambalaj ar trebui să verifice cu companiile de mutări despre această cerință. Bunurile ambalate de proprietar pot face obiectul unor reguli de răspundere diferite, care ar trebui, de asemenea, să fie clarificate cu compania de mutări înainte de timp.

4. Despachetare / reasamblare
  Sfârșitul operațiunii de mutare constă în despachetarea și reamenajarea mobilierului la destinație.

Majoritatea companiilor care furnizează servicii de ambalare includ, de asemenea, despachetarea la destinația finală, precum și reasamblarea mobilierului ca parte a serviciului standard. Aceasta înseamnă că ambalarea completă a unei gospodării ar fi complet descărcată, obiectele care au fost ambalate vor fi despachetate, mobilierul va fi asamblat și așezat pe pozițiile indicate de client iar materialele folosite la împachetat vor fi strânse.

Cât durează o mutare?

Posted on October 15, 2018  by Megamutari admin


  Cât durează să vă mutați casa sau apartamentul?
  O mutare durează de la câteva ore - la câteva zile. Nu încercați să grăbiți o mutare și planificați că lucrurile pot să dureze mai mult decât v-ați imaginat. Este bine să vă luați liber în acest timp, astfel încât să fie cineva tot timpul la dispoziția angajaților pentru a le furniza informații cu privire la natura și destinația obiectelor.
  De fiecare dată când vă mutați, există mai mulți factori care determină timpul necesar pentru a vă termina mutarea, care pot accelera sau încetini procesul. Iată câteva considerații luate in calcul de MegaMutari, în afară de dimensiunea casei:

  • Distanța dintre depozitul nostru față de locațiile dvs. și între ele, plus traficul
  • Accesibilitatea camioanelor - Cât de aproape putem parca camionul lângă locații pentru încărcare și descărcare
  • Câte etaje și scări avem de urcat și dimensiunea/ existența ascensorului
  • Numărul și volumul pieselor de mobilier și al cutiilor de transportat
  • Numărul de elemente fragile pe care le mutați (lucrări de artă, electronică, colecții, etc.)
  • Numărul de holuri lungi sau pasarele de parcurs
  • Numărul de persoane care efectuează mutarea
  • Câte elemente trebuie dezasamblate și reasamblate sau împachetate
  • Dacă trebuie efectuate opriri pe traseu și ridicări suplimentare
  • Cât de bine ați organizat în prealabil lucrurile pentru ridicare și indicarea exactă a destinației bunurilor în noua casă și dacă acestea se vor potrivi în noua locație
  • Condițiile meteo

Planurile de viitor ale IKEA

Posted on October 22, 2018  by Megamutari admin


  În cadrul evenimentului anual IKEA Democratic Design Days care are loc în fiecare an la Almhult, Suedia, reprezentanţii companiei au dezvăluit câteva dintre produsele create pentru a contribui la un viitor sustenabil pentru planetă, făcute din materiale regenerabile și reciclabile.

  Ce îşi propune pe scurt gigantul suedez până în 2030?

1. Mai întâi, va renunţa la toate produsele de unică folosinţă din plastic (inclusiv paie, farfurii, tacâmuri din restaurantele IKEA) până la 1 ianuarie 2020, şi va lansa altele, dintr-un plastic vegetal. În 2017, compania a achiziţionat un pachet minoritar de acţiuni la o fabrică olandeză de reciclare a plasticului, contra sumei de 3 miliarde de euro. Potrivit oficialilor companiei, IKEA Băneasa nu vinde pungi din plastic deloc.

2. Să ofere servicii care să permită clienţilor să cumpere, să utilizeze şi să transmită mai departe cu uşurinţă produsele IKEA:

  • Soluţii accesibile ca pret pentru persoanele care doresc să folosească energia solară în propria casă. Până în 2025, vor fi disponibile panouri solare pe 29 de pieţe. Deja sunt disponibile pe 5 pieţe din Europa: Marea Britanie, Elveţia, Italia, Olanda şi Polonia, iar reprezentanţii IKEA au precizat că deja prin acestea s-a făcut o economie de 3 milioane de euro, iar emisiile de carbon reduse echivalează cu înconjurul lumii cu o maşină de 3.000 de ori.
  • Purificatoare de aer sub formă de dispozitive mobile care filtrează aerul sau o draperie care oprește aerul poluat să intre în locuință, care vor fi disponibile în magazinele IKEA din 2020.
  • Dispozitive pentru baterii (care se potrivesc pe orice baterie, indiferent dacă este sau nu produsă de IKEA) care reduc consumul de apă de la robinet cu 90% vor fi disponibile din 2019.
  • Reducerea amprentei de carbon al fiecărui produs IKEA cu 70% și emisii zero până în 2025.
  • Creșterea ofertei de produse vegetale din restaurantele IKEA. Din august 2018 va fi disponibil şi veggie-dogul.

3. Inovația a fost și rămâne principalul scop în crearea produselor IKEA. Compania încearcă să ofere mereu soluții practice și fiabile adaptate la trendul actual și de aceea are în plan și începutul unor colaborări cu alți mari producători de pe piață.

  • Împreuna cu gigantul ADIDAS, cele două companii explorează modul în care sportul și bunăstarea într-o casă pot fi o parte naturală a vieții noastre. Integrarea unor articole folosite în rutina de zi cu zi, care ar putea ajuta oamenii să facă mai mult sport acasă decât să meargă la sala de sport, vor să încurajeze un stil de viață sănătos, privind casa ca pe o oportunitate emergentă pentru persoanele care vor să facă mai multă mișcare, mai ales din orașele aglomerate.
  • SAINT HERON, fondat în 2013, este un hub cultural multidisciplinar, cu accent pe construirea relațiilor dintre comunități prin muzică, artă vizuală și medii de artă performante. Cum arta contemporană reprezintă astăzi o mare parte din viața oamenilor, colaborarea cu Saint Heron promite să exploateze un spațiu creativ și dorește să întruchipeze teme de arhitectură, design, artă și muzică și cum ar putea acestea să se integreze în casele a cât mai multor oameni.
  • Jocul este esențial pentru copii, de aceea Ikea are în plan și o colaborare cu LEGO, care are drept scop încurajarea jocului și creativității în casele noastre și să ofere mai multe oportunități de joacă pentru copii și părinți.

Obiceiuri în casă nouă

Posted on October 29, 2018  by Megamutari admin

 

  Mutarea într-o casa nouă, poate fi motivul unei schimbări majore de viață și poate ajuta la crearea unui nou obicei în rutina zilnică. Experții susțin că astfel de tranziții pot oferi o "fereastră de oportunitate" - o șansă de a vă reseta obiceiurile la domiciliu. Noua dvs. casă este curată și goală, iar pe măsură ce vă mutați, aveți puterea de a decide unde se întâmplă totul și cum doriți să fie casa dvs. Așa cum se întâmplă la 1 ianuarie când oamenii încep să se concentreze asupra planurilor din noul lor an, sentimentul de "pornire nouă" într-un loc poate inspira oamenii să facă schimbări în ceea ce privește modul în care au grijă de casele lor în general.
 Odată ce v-ați creat niște obiceiuri și v-ați obișnuit cu ele, în termen de trei luni vor deveni o rutină înrădăcinată, încât nici măcar nu veți observa că le faceți ca treburi casnice iar apoi sunt mult mai greu de schimbat.

  • Găsiți și folosiți un loc pentru tot
    Cum am spus, o nouă casă înseamnă că poți decide unde merg lucrurile, și asta înseamnă mult, inclusiv pentru lucrurile pe care le-ați arunca de obicei într-un sertar dezordonat (este bine să aveți un sertar de diverse obiecte ascunse în bucătărie sau în spațiul de lucru acasă, dar păstrați-l mai puțin dezordonat folosind cutii și organizatori pentru a păstra lucrurile curate și ușor de găsit).
    Desemnați locurile pentru lucrurile dvs, chiar și pentru cele pe care le folosiți zilnic, asezați-le în cutii, iar imediat după ce nu mai aveți nevoie de ele puneți-le înapoi în același loc, astfel nu uitați de ele și nu este nevoie să le aranjați mai târziu.

  • Stabiliți și fixați o zi pentru curățenie
    Mutarea într-o casă nouă, este momentul perfect să beneficiați de acest început proaspăt, pentru crearea unui calendar de curățenie, chiar dacă este unul flexibil, să stabiliți anumite sarcini pe parcursul săptămânii și lunii. În acest fel nu veți lăsa lucrurile să se îngrădească, în noul dvs. apartament.

  • Urmați regulile de 24 de ore pentru sarcinile cu care vă confruntați
    Luați-vă o clipă să vă gânditi la sarcinile zilnice cu care vă luptați, care tindeți să le faceți prea puțin - de a spăla vasele sau a strânge hainele purtate de pe scaun, etc. Nu trebuie să le faceți imediat, dar nu trebuie nici să le lăsați mai mult de o zi. Pentru acestea, stabiliți-vă o regulă de 24 ore. Făcute în timp util înseamnă că nu vor exista vase în chiuvetă și nici haine pe scaun mai mult de o zi.

  • Urmați o regulă de spălare a rufelor
    Dacă aveți tendința de a vă ignora rufele până când sunteți la ultima pereche de șosete, acum aveți șansa de a repara acest obicei prost și de a fi mai proactiv în ceea ce privește realizarea. Creați o regulă, ca odată ce aveți suficiente rufe pentru o spălare, faceți-o. Păstrați-vă rufele într-un stil elegant, într-un coș pe care să-l puteți pune într-un loc undeva unde nu va fi total afară din vedere și nici din minte.
    Nu lăsați coșul să se umple, evitați astfel și problemele cu spațiul necesar pentru uscare.

  • Verificați căsuța poștală și sortați scrisorile
    Fără îndoială, la dezordine contribuie și o poștă nesortată, mai ales dacă locuiți cu membri ai familiei sau cu mai mulți colegi de cameră. Facturile de utilități se îngrămădesc rapid printre cataloage sau pliante, și uneori uitați unde le-ați pus (am făcut o curățenie profundă în sufrageria mea și am găsit un teanc de corespondență de peste un an blocat în spatele dulapului, de exemplu). În noul dvs loc, faceți-vă un punct pentru a sorta plicurile în timp ce ajung. Nu le lăsați să stea și să strângă praful, într-un dulap sau pe masa de cafea.
    Dacă vă ajută, păstrați un coș de gunoi lângă intrarea casei dvs. pentru a scăpa de corespondența inutilă înainte de a vă așeza.

  • Organizați un sistem de reciclare
    Tot mai nou se promovează aplicarea unui comportament durabil, cum ar fi reciclarea, reducerea deșeurilor alimentare și consumul de energie. Orice schimbare către gândirea ecologică, chiar și cele mai mici intervenții, au efecte benefice pentru mediul înconjurător, dar va ajuta și la economisirea banilor.
    Cu ajutorul depozitoarelor compartimentate, puteți organiza în noua casă un spațiu dedicat pentru aruncarea deșeurilor pe categorii, astfel printr-un efort minim ajutați la salvarea planetei.

Ce înseamnă transportul pentru noi?

Posted on November 5, 2018  by Megamutari admin

 

 Oferim pur și simplu cele mai bune soluții de transport și ambalare. Anii de experiență, profesionalism și competență ne permit să ne ocupăm practic de orice mutare posibilă.

 Mobilierul și bunurile vor fi încărcate în camion în vederea transportării spre noua dvs. locație. Mobila și toate obiectele voluminoase vor fi bine ancorate și protejate cu carton gofrat și pături (montoane), astfel încât mobilierul și obiectele fragile vor fi transportate în condiții depline de siguranță.

 Se lucrează organizat, comunicarea se face cu stații de emisie recepție, astfel vecinii dvs. nu vor fi deranjați, și toți angajații din echipa vor fi bine informați și organizați.

 Ne asumăm responsabilitatea păstrării mobilei și al obiectelor dumneavoastră intacte, fără deteriorări, pe toată durata transportului și al manipulării!

 Transporturile de marfă se efectuează cu autoutilitare sau camioane închise, curate, spațioase și șoferi cu experiență. Vă garantăm că marfa dumneavoastră va ajunge la timp și în bune condiții la destinație!

Superstiții legate de mutatul într-o casă nouă

Posted on November 12, 2018  by Megamutari admin


 Probabil ați auzit despre mai multe tradiții și superstiții despre mutarea într-o casă nouă și ați primit "urări de noroc" sau sfaturi încă de când prietenii, colegii și vecinii dvs. au aflat despre relocarea dvs. viitoare.
 Chiar dacă sunteți tipul de persoană care preferă să-și facă propriul noroc, poate doriți să aflați despre câteva ritualuri de noroc (fie dacă le luați în serios sau vă amuzați) atunci când vă mutați într-o casă nouă. La urma urmei, ar putea fi o șansă de a risipi energia negativă, unele dintre ele chiar pot lucra pentru dvs.- nu știți niciodată!
 Trebuie doar să aruncați o privire mai atentă la superstițiile comise în mod obișnuit enumerate mai jos și să vă încercați norocul:

  • Primul dintre acestea ar fi să vă asigurați că aveți măcar una dintre ferestre îndreptată spre est. Altfel este semn de ghinion.
  • Pisica vă poate ajuta să alegeți locuința în care vă veți muta. Lăsați pisica să intre prima în casă, iar dacă nu va petrece mult timp acolo, atunci acel loc este încărcat de ghinion și nu trebuie să vă mutați.
  • Stabiliți înainte ziua în care vă mutați.
    În conformitate cu superstițiile comune din cultura occidentală, mutarea într-o joi este considerată ca fiind cea mai norocoasă. Nu e indicat să vă mutați într-o zi în care se apropie o furtună sau plouă deja, dar nici în zilele de vineri și sâmbătă ale săptămânii.
  • Trecerea peste pragul casei noi.
    Când ajungeți la noua dvs. locuință, asigurați-vă că intrați prin ușa principală și prima dată când trebuie să ieșiți, o faceți prin aceeași ușă.
  • Semnificația numerelor.
    Este cunoscut faptul că dacă vă mutați într-o casă cu numărul 13 sau într-un apartament situat la etajul 13, nu veți atrage norocul. Însă probabil nu știți că numărul pașilor care conduc la noua dvs. locuință afectează averea dvs. Numărul de pași de pe scara dvs. nu ar trebui să fie un număr de trei. Conform tradiției, pașii dintr-o clădire sunt numiți oro (aur), plata (argint) și mata (ghinion sau chiar moarte). Ultimul pas nu trebuie să cadă pe “mata” din motive evidente.
    De asemenea, aveți în minte faptul că orice număr care se termină în cifră pară (cum ar fi zero și opt, de exemplu) se crede că aduce noroc și prosperitate. Deci, veți fi înțelepți să folosiți astfel de numere în efortul dvs. de mutare - să vă deplasați în a 8-a zi a lunii, să vă programați mutarea pentru ora 10 dimineața, asigurați-vă că noua dvs. locuință se află la numărul 16 (20, 38, etc.) și așa mai departe.
  • Mătura veche va aduce ghinion în noua casă. Măturile vechi (mopurile/aspiratoarele) pe care le-ați folosit în vechea dvs. locuință sunt considerate a purta nu numai murdăria și praful fizic al locului, ci și toate aspectele negative ale vieții dvs. acolo. Deci, dacă toată negativitatea pe care ați experimentat-o până acum este întruchipată într-un element atât de simplu, este perfect logic să aruncați veche mătură atunci când vă mutați într-o casă nouă în încercarea de a scăpa de tot ce este rău în viața voastră.
  • Monedele sunt de asemenea parte din obiceiuri de respectat atunci când vă mutați în casă nouă. Împrăștiați câteva în zona de living / sufragerie în ziua în care faceți mutarea. Potrivit tradiției filipinezilor, veți avea bani.
  • Un alt obicei interesant, de data aceasta preluat din cultura chineză, este să puneți într-un colț al casei un portocal în ghiveci. Chinezii îl consideră aducător de noroc. O altă tradiție spune că a planta un copac de rodie atunci când se mută cineva într-o casă nouă, are de a face cu reproducerea și longevitatea. Fructele au multe semințe și simbolizează fertilitatea, mulți ani de viață dulce și o casă plină de râs și fericire. Deci, dacă doriți copii sau doriți o viață lungă și fericită, nu uitați să plantați o rodie în curte de îndată ce vă mutați. (cel puțin vă veți bucura de fructele delicioase mai târziu)
  • Derivat din tradițiile americane, un alt ritual de binecuvântare a casei este să efectuați un ritual de ardere a unei legături de salvie pentru a elimina energia negativă, protejarea locuinței de spiritele rele și de mirosuri persistente ale locuitorilor anteriori. În conformitate cu vechea tradiție, este recomandabil să se acopere oglinzile și ferestrele și să se oprească electronicele atunci când se efectuează acest lucru.
  • Sunatul dintr-un clopoțel.
    Se spune că sunetul clopotelor în casă este o modalitate sigură de a purifica spațiul de locuit și a aduce binecuvântare. Se zice că acest ritual poate elibera locul de toate energiile negative care exista acolo, curățând spațiul. Puteți pune un clopoțel și la zgarda animalului de companie.
  • Nu uitați să aduceți cu dvs. anumite elemente simbolice atunci când intrați pentru prima dată în noua dvs. locuință. Pâine, sare, miere, vin, orez, lumânări sunt simboluri de abundență, prosperitate, fericire, ospitalitate și noroc și se crede că mulțumesc spiritele interne și vă aduc o binecuvântare noului dvs. cămin.
       - În întreaga lume se spune că pâinea și sarea sunt cele mai importante simboluri ale ospitalității, bogației și prosperității. Pâinea satisface foamea, iar sarea e condimentul care dă savoare vieții. Dacă presărați puțină sare în interiorul camerelor și în fața ușii de la intrare, pe interior, alungați spiritele și duhurile rele.
       - Potrivit unei superstiții păgâne, dacă cumpărați orez când vă mutați, vă asigurați că nimeni nu va duce lipsă de mâncare atâta timp cât se află sub acoperișul dvs. Dacă fierbeți orezul cu lapte într-o oala deschisă, până când fiertura se revarsă peste laturi, simbolizează abundența prosperității și bogăției care vor binecuvânta noua casă. Ar trebui să oferiți o parte din lapte și orez, spiritelor și să serviți restul cu oaspeții dragi casei dvs.
       - Focul este un simbol puternic al forței, purității și stabilității. Aprinderea focului în noul șemineu din casă are un înțeles alegoric similar - Se crede că flacăra absoarbe toată energia malignă din casă, o purifică și o protejează de rău. (Fără a avea legătură cu vreo superstiție, verificați și coșul de fum pentru a vă proteja de asfixiere.)
       - De asemenea puteți aprinde o lumânare în prima noapte petrecută în noua casă. Este un ritual puternic de binecuvântare a casei, realizat în diverse culturi din întreaga lume încă de la începutul civilizației. Lumânarea arzătoare aduce lumină - literal și simbolic - și este o binecuvântare asupra ocupanților casei și alungă întunericul, umbrele răului și durerii. În multe religii este obișnuit să se aprindă o lumânare atunci când se spune o rugăciune sau se recită texte sacre, astfel încât flacăra să poată amplifica puterea cuvintelor și să vă sfințească casa.
    Este bine să vă amintiți: Există o binecuvântare pentru o casă nouă în aproape orice religie, așa că puteți cere și preotului comunității să vă binecuvânteze noua casă sau apartament.
  • Multe superstiții populare susțin și că cel mai bun mod de a începe noua viață este să umpleți spațiul cu dragoste și bucurie. Dacă vă înconjurați cu emoții pozitive și râsete în primele zile din noul loc, ele vor rămâne în casă pentru totdeauna. Deci, vă recomandăm cu fermitate să organizați o petrecere de îndată ce vă stabiliți și să vă invitați vecinii și prietenii. Nu numai că bucuria va speria spiritele rele, dar veți avea șansa să vă cunoașteți mai bine noile cunoștințe și să puneți bazele multor prietenii viitoare.

 Toate superstițiile și ritualurile pentru mutarea într-o casă nouă au un singur scop - a vă asigura o schimbare și o viață nouă de succes. La urma urmei, este propriul set de gândire și voință care definesc viitorul într-o mare măsură.
Deci, dacă credeți cu adevărat că un fir sfânt sau o figurină de tip gnome vă va aduce noroc sau va păstra răul, poate într-adevăr o face.

Ce trebuie să faceți când vă mutați într-o casă nouă

Posted on November 26, 2018  by Megamutari admin


  • Adresa nouă
     Când vă mutaţi într-o casă nouă, este important să anunțaţi pe toţi cei care trebuie să ştie acest lucru. Printre primele lucruri pe care trebuie să le faceți când vă mutați este actualizarea documentelor de identitate. Schimbarea cărții de identitate, și a permisului de conducere se fac la Primărie și Poliție. Mergeți la administrația financiară și la banca la care aveți contul pentru a anunța schimbarea domiciliului fiscal, iar la oficiul poștal faceți o adresă astfel încât corespondența să vă fie trimisă la noua locație. Nu uitați să faceți transferul contractelor de utilități, a serviciilor de telefonie mobilă, internet și televiziune prin cablu. Dacă sunteți abonat la ziare şi reviste sau faceți cumpărături on-line, nu uitați să schimbați adresa şi acolo.
  • Stocarea documentelor importante
     Chiar după mutare, o să aveți nevoie să vă faceți o cutie specială în care să puneți documentele importante și mai ales cele care vă vor fi necesare în prima lună după mutare. (este indicat pentru că de obicei se pot pierde multe lucruri la mutare sau să nu găsiți documentele atunci când aveți nevoie) În această cutie este bine să țineți articole utilitare şi cărţi de vizită de meşteri şi transportatori, contracte vechi şi noi, documentele de închidere sau vânzare-cumpărare, actul ipotecar, dreptul de proprietate al casei. Ar fi bine să păstrați și certificatele de garanţie şi instrucţiunile de folosire pentru aparatele și sistemele noi în casă.
  • Securitate
     Dacă v-ați mutat într-o locuință deja folosită de altcineva înainte, este indicat să schimbați încuietorile. Puteți să luați în considerare și configurarea unui sistem de securitate sau modificarea - dacă acesta există deja.
  • Cunoaşteţi casa
     Înainte să cumpărați o locuință, ar fi bine să solicitați dezvoltatorului sau vechiului proprietar să faceți o verificare a sistemelor și componentelor cheie din casă. Verificați planurile unde se află intrerupătoarele electrice, robineții de apă, gaz sau alte dotări (dacă este nevoie cereți instrucțiunile de operare a sistemelor de securitate, automatizare, deschiderea ușilor de garaj și intrarea în bloc sau inclusiv pentru schimbarea filtrelor la cuptoare sau aerul condiționat)
     Nu mai puțin important, luați în considerare planurile de evacuare în cazul unui incendiu sau a altor situaţii de urgenţă. Localizarea acestor componente de bază ale casei vă poate servi în viitor.
  • Asociaţia de proprietari
     Mutarea într-un apartament presupune și înscrierea în asociația de proprietari. Cel mai simplu este să luați legătura cu administratorul de bloc, căruia să-i dați o copie după cartea de identitate, date de contact (cel puțin număr de telefon) si câte persoane locuiesc în casă. Cu această ocazie, vă puteți interesa de ziua de coletare a cheltuielilor de întreținere, dacă se reciclează gunoiul sau alte detalii legate de parcare sau cotele comune.
  • Asigurarea obligatorie a locuinţei
     Conform legislației, trebuie să vă asigurați locuința prin polița de asigurare obligatorie a locuinței. Noi vă recomandăm să luați legătura cu un broker de asigurări și să faceți și o poliță suplimentară, nu doar cea obligatorie, nu strică să aveți aşa ceva.
  • La pas prin cartier
     Cea mai bună modalitate de a descoperi zona în care v-ați mutat, este să faceți pur și simplu o plimbare prin cartier. Cunoasteți-vă vecinii, pot deveni cei mai apropiați prieteni, vă vor spune la ce grădiniţă să vă duceți copilul, unde sunt locurile de joacă, care este adresa și numărul de telefon pentru cel mai apropiat spital sau secție de poliție. (ca să nu mai vorbim că vă pot ajuta cu udarea florilor dacă sunteți plecați în vacanță)

Design interior de Crăciun

Posted on December 13, 2018  by Megamutari admin


  O dată cu întoarcerea foii din calendar pe luna decembrie, începem să ne gândim la Sărbătorile care se apropie și la cum vom amenaja casa, cum vom împodobi bradul sau cum vom pregăti masa pentru Crăciun.

  În spiritul Crăciunului, ne-am gândit să venim cu niște idei și recomandări pentru a vă ajuta să creați o atmosfera de vis pentru Sărbători:

  1. Începeți curățenia! Chiar dacă acesta este pasul mai puțin plăcut pentru pregătirea casei pentru Crăciun, este bine să faceți o curățenie generală (de obicei în această perioadă veți primi o mulțime de vizite) și chiar dacă aveți cele mai frumoase decorațiuni, dezordinea face să pălească farmecul de Sărbătoare.

  2. Începeți cumpărăturile. Vă recomandăm să începeți cumpărăturile cu mai mult timp înainte de 25 Decembrie fie pentru a avea mai mult timp să hotărâți cum urmează să decorați spațiul, fie și pentru a evita aglomerația din magazine în ultimele zile înaintea Crăciunului. Și oricum, în decembrie este plăcut să aveți în casă lumânări, luminițe, steluțe și crenguțe de brad.

  3. Lumina. Unul dintre elementele cele mai importante în decorarea casei pentru Crăciun este lumina, atât în interior cât și în exterior. Creați o atmosferă caldă și prietenoasă (care să compenseze frigul de afară) cu lumânări parfumate și instalații de beculețe.

  4. Decorați intrarea. Ușa de la intrare este primul impact pe care îl au oaspeții dvs. când vă vizitează. Creați o intrare primitoare cu o coroniță sau câteva accesorii de Crăciun, dar vă recomandăm să nu exagerați cu prea multe decorațiuni, să nu devină ceva kitch.

  5. Nu folosiți prea multe culori. Stabiliți de la început ce culori doriți să abordați anul acesta, și încercați să nu amestecați toate decorațiunile sau globurile moștenite din copilărie (chiar dacă luate separat sunt frumoase, puse împreună pot să producă efectul contrar)

  6. Sporiți sentimentul de căldură. Puteți crea o atmosferă intimă și caldă prin adăugarea de covoare pufoase, sau pături și perne din imitație de blană sau cu modele de sărbători.

  7. Acordați o atenție specială punctelor de interes din casă:

  • Bradul împodobit. Este unul dintre cele mai importante elemente pentru decorarea de Crăciun. Puteți opta pentru clasicul brad verde natural sau artificial, sau îl puteți înlocui cu o variantă creativă, format din ramuri de brad sau crenguțe fixate pe perete și împodobite după bunul plac (această variantă pe lângă că este mai ecologică, va ocupa și mai puțin spațiu)
  • Masa pentru dining. Există o mulțime de decorațiuni speciale pentru Crăciun: fețe de masă, șervețele de Crăciun, farfurii și cești cu imprimeuri de iarna, etc. Alegeți-le în așa fel să se asorteze cu tonurile de culori alese pentru întreg spațiul.
  • Ferestrele. Puteți folosi crenguțe de brad sau instalații cu luminițe colorate pe care să le puneți la pervaz. Va fi un efect garantat.

Cu siguranță mai sunt multe de făcut, dar toate depind de dispoziția și inspirația dvs.
Vă dorim să reușiți o amenajare de vis și să aveți Sărbători calde și pline de bucurie alături de cei dragi!

Obiceiuri de Revelion și Ziua de Anul Nou

Posted on December 27, 2018  by Megamutari admin


 Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă (pentru ca în următoarele 365 zile să primești cât mai multe cadouri) ceva roșu, care este culoarea veseliei și a dragostei pentru a avea un nou an norocos și plin de iubire și bani în buzunar pentru ca noul an sa nu te prindă sărac.
 Se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuțiile în contradictoriu și limbajul licențios sau brutal, și nu se plânge. Tradiția spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.
 În mai multe țări există superstiția conform căreia oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie pe când începe noul an (este bine să le plătească înainte de miezul nopții) pentru a nu rămâne datori tot anul. Nu se împrumută bani, bijuterii sau obiecte de preț, nu se fac cheltuieli, nu se fac daruri și nu se aruncă nimic din casă (inclusiv gunoiul), toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce vine.
 De asemenea, la miezul nopții, ușa sau ferestrele casei trebuie să fie deschise, permițând astfel anului vechi să iasă, și să facă loc celui nou.
 Obiceiul cu sărutatul sub vâsc este practicat în noaptea dintre ani de către îndrăgostiți. Aceștia cred că astfel vor fi însoțiți de dragoste și afecțiune întreg anul.
 Iar dacă fetele nemăritate pun în ajunul Anului Nou într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban, își vor visa alesul.
 O bine cunoscută superstiție spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an ne va influența tot anul. Conform tradiției, persoanele cu parul blond sau roșcat aduc ghinion în timp ce cele brunete aduc noroc. De asemenea, dacă prima persoana care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, în timp ce dacă femeile intra primele, acesta va fi plin de ghinion.
 Despre copiii născuți pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viața.
 Conform tradiției, în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă cât mai mult zgomot (unii obișnuiesc chiar să țină în buzunar și o căpățână de usturoi) pentru a alunga toate spiritele rele, iar un dans la miezul nopții în aer liber (în special în jurul unui copac) aduce sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.
 Se spune că este bine să consumați carne de pește în noaptea dintre ani și exclus carne de pasăre care este aducătoare de ghinion.
 Oricare alte superstiții ar mai fi, în noaptea dintre ani este bine să ne punem o dorință și să întâmpinăm Noul An cu speranțe de bine.

Ce să faci cu mobila veche?

Posted on January 18, 2019  by Megamutari admin


 Atunci când vine timpul să ne mutăm, de multe ori descoperim cât de multe am adunat intr-o casă. Mutarea vine deseori și cu dorința de schimbare a mobilierului sau a lucrurilor vechi, și atunci ajungem în situația să nu știm cum să ne debarasăm de ele.

Ați putea lua în calcul următoarele variante:

  • Donație
     Poate cunoașteți dvs sau vă puteți întreba prietenii dacă cunosc o familie nevoiașă care poate ar avea nevoie și s-ar bucura de lucrurile de care dvs nu mai aveți nevoie. Astfel prin gestul dvs puteți face o faptă bună și să scăpați și de mobila veche.
     De asemenea poate în zona dvs sunt centre pentru nevoiași, care ar avea nevoie de obiectele dvs. (asta include atât mobilier cât și îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte casnice și electrocasnice)

  • Vânzare
     Dacă mobila este într-o stare bună puteți să faceți poze să puneți obiectele la vânzare pe unul dintre site-urile de anunțuri gratuite sau pe un grup de pe Facebook. Ceea ce pentru dvs nu mai are valoare pentru altcineva poate fi o adevărată comoară.

  • Firmă specializată în debarasare
     Contra unui cost puteți găsi o firmă specializată care se ocupă cu preluarea și debarasarea obiectelor de care nu mai aveți nevoie, fără a fi nevoie ca dvs să depuneți niciun efort suplimentar.

  • Recondiționare
     Mai ales în cazul în care locuiți la casă, sau aveți o cabană, puteți lua în calcul recondiționarea pieselor vechi de mobilier. Cu un strat de vopsea sau de lac le puteți găsi noi întrebuințări în grădină, garaj, foișor sau în alte anexe.

Sfaturi care vă vor ajuta să vă mutați mai ușor în noua locuință

Posted on February 08, 2019  by Megamutari admin


 Pentru o mutare este nevoie de multă organizare, ca să nu rătăciți obiecte sau să vă pierdeți cumpătul. E o perioadă agitată, dar cu un plan bine pus la punct și cu puțin ajutor din partea prietenilor sau a unei firme de mutat, veți reuși să duceți totul la bun sfârșit, fără prea mare extenuare. Am pregătit o listă cu sfaturi, care să vă ajute să vă puteți muta în noua casă fără stres:

  • Nu lăsați totul pentru ultimele zile
     Doar când ajungem în ipostaza de a ne muta, ne dăm seama câte lucruri am achiziționat într-o casă și dacă lăsăm totul pe ultimul moment, o să realizăm că nu avem timp sau materiale suficiente pentru împachetare. În mod normal pentru a avea timp să puteți aranja și organiza toate lucrurile dintr-o casă în cutii (astfel încât când ajungeți la destinație să le găsiți mai ușor) ar fi nevoie să începeți cu cel puțin 2 săptămâni înainte.

  • Alegeți o metodă de transport
     Faceți planurile din timp. Programați ziua mutării din timp, astfel încât mijlocul de transport să fie disponibil (chiar dacă vă ajută un prieten/ rudă sau o firmă de mutări), iar în ziua în care trebuie să eliberați locuința să aveți la dispoziție o mașină îndeajuns de mare, încât să vă încapă bagajele într-un singur drum. Ideal ar fi să găsiți o mașină cu remorcă sau una de marfă, care (chiar dacă costă mai mult) vă oferă o mobilitate și eficiență mult mai mare, decât în cazul unui autoturism.

  • Debarasați-vă de ce nu folosiți
     Cu ocazia unei mutări, aveți posibilitatea să scăpați de obiectele de care nu mai aveți nevoie și nu le folosiți de cel puțin 6 luni și de care vă era greu să vă despărțiți. Puteți de exemplu face o altă familie fericită, donând tot ce nu mai aveți nevoie.

  • Etichetați cutiile
     După ce așezați obiectele în cutii, ar fi bine să le etichetați pe fiecare în parte, ca să vă fie mai ușor la destinație când despachetați. Vă recomandăm să scrieți conținutul pe părțile laterale și nu pe capac (pentru că la transport pot fi așezate unele peste altele și nu veți avea acces la informații).

  • Oferiți o atenție mare obiectelor de valoare
     Acordați o atenție specială pentru împachetarea bijuteriilor sau obiectelor de valoare (bibelouri, tablouri, etc.). Așezați-le în cutii speciale de care să vă ocupați personal și ar fi bine să fiți de față când sunt așezate în mașină pentru transportul la destinație, ca să evitați pierderea/distrugerea lor și să fie transportate în maximă siguranță.

  • Implicați-vă in mutare
     Să vă implicați în mutare nu înseamnă neapărat să cărați dvs obiectele (mai ales dacă ați angajat o firmă de mutări), dar să vă asigurați că cei care vă ajută (fie că e vorba de prieteni sau angajații unei firmei de transport), sunt informați în legătură cu conținutul cutiilor, fragilitatea sau instrucțiuni speciale de manipulare cât și locul de așezare la destinație. De asemenea un pahar cu apa sau cafea sunt binevenite într-o activitate care presupune și efort fizic.

Strategii pentru mutat

Posted on March 01, 2019  by Megamutari admin


 Bineînțeles că fiecare avem un stil propriu de organizare, însă dorim să venim în ajutor cu niște ponturi pentru a avea o mutare mai ușoară. Este bine să vă realizați o strategie de mutat începând cu un plan realizat în casa nouă. Să stabiliți (cu ruleta în mână) locul pieselor de mobilier și dacă acestea încap în noul spațiu, inclusiv dacă se pot manipula pe coridoarele, scările, ușile de acces, etc.

 Pasul doi este să verificați dacă piesele de mobilier se pot demonta, și dacă reasamblarea le mai aduce în forma inițială. Eventual cereți ajutorul unui specialist și o mână de ajutor din partea unui tâmplar.

 Pasul trei înseamnă împachetarea tuturor obiectelor fragile și mici. Cutiile și materialele antișoc sunt esențiale. Fiecare cutie poate avea o etichetă cu ceea ce se află în interior, acest lucru vă poate fi foarte util când despachetați în casa nouă. Nu folosiți cutii mari. Cutiile mici sunt mult mai practice și mai sigure sau puteți folosi sertarele de la dulapuri. Obiectele casabile le puteți așeza pe prosoape sau împachetate în ziare; cărțile ar fi bine să fie împachetate în pachete mici sau legate cu sfoară; lenjeria, hainele de pat, etc. trebuie împachetate curate, călcate și frumos așezate în saci de plastic. Pentru haine folosiți geamantanele și gentile pe care le aveți. Este cel mai sigur și comod mod, iar daunele produse de transport sunt minime. Nu puneți în cutii decât obiecte curate, în stare perfectă. Nu are rost să mutați farfurii ciobite și căni fără toartă dintr-o casă în alta, ideea este valabilă și pentru electrocasnice, piese de mobilier și haine.

  Urmează mutarea efectivă și ordinea cea mai bună a operațiunilor pentru mutat este următoarea: începeți cu cutiile cu lucruri mici, sacii cu haine, cărțile și electrocasnicele mici. Toate trebuie depozitate pe categorii în mijlocul unei camere sau a mai multor camere, în funcție de destinație.

 Urmează mobila funcțională – dulapuri, comode, biblioteca și alte piese care presupun spatii de depozitare. La final se aduc paturile și electrocasnicele mari (frigider, aragaz, mașina de spălat). În felul acesta casa veche rămâne funcțională (aveți unde să gătiți, aveți frigider, pat) iar în casa nouă lucrurile se pot organiza mai simplu.

 După toate acestea, puteți începe să despachetați și să aranjați lucrurile așa cum sunteți obișnuiți sau într-un stil total nou - câteodată chiar sunt recomandate anumite schimbări.

Produse și idei de amenajare pentru o viață sustenabilă de la Ikea

Posted on March 21, 2019  by Megamutari admin


 De câteva decenii ne confruntăm cu o creștere accentuată a încălzirii globale. Această creștere este datorată acțiunilor antropice (activitatea umană a contribuit deja la degradarea a 60% din ecosistemele pământului), dar și arderea combustibililor fosili, folosirea sistemelor de încălzire și centralizare, producerea curentului electric, freonilor din instalațiile frigorifice sau a consumului excesiv de apă, etc.

 Ikea urmărește să ofere produse accesibile și soluții pentru o viață sustenabilă la dvs. acasă și mai mult decât atât să faceți economie:

  • Pentru reciclare găsiți soluții practice pentru sortare sau depozitare a pet-urilor/ambalaje de plastic, cutii de conserve, ziare/cartoane, etc. Automat reciclarea prin sortare devine mai ușoară.

  • Economie de apă
     Cu ajutorul accesoriilor pentru chiuvetă și bateriilor de la Ikea, puteți economisi până la o treime din apa consumată zilnic, iar unele dintre ele sunt concepute astfel încât să nu faceți risipă nici de apă caldă, datorită funcției de pornire care blochează apa caldă atunci când nu aveți nevoie de ea, iar costul se reduce cu până la 50%. De asemenea și o mașină de spălat vase vă poate ajuta pe lângă economia la apă și energie electrică și la timp - pe care îl puteți folosi în alte activități. De ce să irosiți, când puteți economisi?

  • O alimentație sănătoasă cu economie de electricitate
     Cel mai important lucru atunci când gătiți, este să păstrați valorile nutritive ale alimentelor. Pe lângă plitele cu inducție (care transferă energia direct către vasele de gătit și reduc irosirea de căldură) descoperiți vasele și accesoriile de gătit la aburi pentru un stil de viată mai sănătos sau frigiderele și congelatoarele Ikea, care sunt concepute să mențină alimentele proaspete pentru cât mai mult timp, astfel încât să nu fiți nevoiți să aruncați mâncarea.

  • Pentru economie de electricitate puteți folosi de asemenea variante de iluminat decorativ sau cu lustre, cu led-uri (consum cu 85% mai mic de energie) sau cu iluminat direcționat (veioze)- atunci când doriți să citiți o carte.

  • Creați-vă propria grădină
     Nu este nevoie să aveți neapărat o curte pentru a crește propriile flori și legume. Puteți face asta chiar și în bucătărie, cu ajutorul ghivecelor de interior care au sistem special de reglare a umidității. Vă puteți sădi propriile condimente, legume sau plante decorative și să le aveți întotdeauna proaspete și la îndemână.

Ce trebuie să luați în considerare când începeți să căutați un apartament?

Posted on April 10, 2019  by Megamutari admin


  • Estimare buget
     În primul rând când căutați un apartament sau o casă, trebuie să știți cât vă puteți permite să cheltuiți pentru noua dvs. locuință, astfel este bine să vă stabiliți bugetul înainte să începeți să căutați.
  • Referințe
     Când începeți căutarea (cel mai la îndemână este on-line), alcătuiți o listă cu locații și referințe (dacă se poate) la spațiile care credeți că s-ar potrivi cu dorințele dvs. Abia după aceea puteți explora efectiv locațiile.
  • Listă preferințe
     Stabiliți-vă o listă cu ce utilități și facilități trebuie neapărat să aibe noua locație, ce ar fi plăcut să fie (dar nu primordial) și ce incoveniente să evitați.
  • Carnețel și pix
     Când porniți să vizitați locațiile efectiv, este esențial să aveți un carnețel și un pix la dumneavoastră. Este ușor să confundați spațiile, mai ales dacă vedeți câteva pe parcursul mai multor zile. Dați fiecărui apartament propria pagină separată. Scrieți adresa de la început și numărul de telefon al proprietarului. De asemenea, notați dimensiunea, inclusiv numărul de dormitoare, băi, etc. Observați lucrurile care vă plac și care nu vă plac. De asemenea, rețineți zonele problematice și lucrurile pe care proprietarul le-a spus că le va remedia sau le va face.
  • Ruletă
     Este întotdeauna o idee bună să știți dinainte dacă mobilierul se va potrivi, nu numai în spațiu, ci și prin uși, coridoare și ascensoare. Ar trebui să măsurați întotdeauna canapeaua, scaunele mari și orice alte bucăți de mobilier care sunt mari și să luați aceste măsurători cu dvs.
  • Camera foto a telefonului
     Utilizați telefonul pentru a fotografia spațiul, mai ales dacă sunteți pe cont propriu și persoana cu care veți fi în comun cu spațiul nu este acolo pentru a vedea apartamentul (asigurați-vă că aveți acordul proprietarului înainte să începeți să fotografiați). Dacă vedeți o mulțime de apartamente într-o singură zi, atunci începeți să faceți o fotografie exterioară a clădirii. Nu numai că adresa și numele clădirii sunt de obicei afișate în față, dar este, de asemenea, o modalitate ușoară de a separa fotografiile odată ce sunteți acasă.
  • Un prieten
     Dacă sunteți la “vânătoare” de apartamente pe cont propriu, este bine să aduceți cu dvs. un prieten - și nu doar din motive de siguranță. Este întotdeauna bine să aveți o a doua opinie și la nevoie de un sprijin în luarea deciziilor.

 La final faceți o analiză completă a tuturor locațiilor care v-au stârnit interesul și alegeți aceia care are cele mai multe avantaje.

Mult succes!!!

Lista de cumpărături când te muți în casă nouă

Posted on May 18, 2019  by Megamutari admin


 Dacă sunteți nevoiți să mobilați și utilați casa de la zero, vă recomandăm să vă alcătuiți o listă de priorități cu lucrurile de care într-adevăr aveți nevoie când vă mutați în casă nouă, și să nu vă grăbiți să cumpărați decât cele necesare, după care să faceți completările pe măsura înnoirii veniturilor în pușculița familiei. Noi suntem de părere că în primul rând aveți nevoie de:
   - Saltele pentru a vă putea odihni – somnul este o parte esențială a vietii noastre. Investiți în calitate pentru că o saltea bună are o durată mare de viață și în timp, costul mare se va amortiza. Puteți lua în calcul și un cadru de pat, dar pentru început salteaua poate fi așezată și direct pe podea.
   - Electrocasnicele mari - Fără hrană nu puteți supraviețui. Nu toți iubesc gătitul, însă la un moment dat mâncatul în oraș s-ar putea dovedi costisitor și chiar dacă poate nu v-ați gândit vreodată până acum, unele electrocasnice sunt mai importante decât multe dintre piesele de mobilier care ne înconjoară într-o casă. De pildă, se poate mânca pe o măsuță improvizată dintr-o cutie, dar nu puteți prepara mâncarea decât pe un aragaz sau o plită, fie ea electrică sau pe gaz, iar apoi aveți nevoie de frigider pentru păstrarea mâncării. Desigur că și cuptorul este important, însă vă asigur că puteți rezista fără el o vreme.
   - Luați în calcul și un dulap în care să așezați acele lucruri pe care le folosiți mai des, eventual hainele de sezon. Astfel, nu veți cotrobăi mereu prin sacii cu haine după tricouri și șosete. Ulterior, după ce veți monta dressingul și toate hainele își vor găsi un loc, îl puteți muta pe hol sau în balcon în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție.
   - Canapeaua este cea mai importantă piesă dintr-un living. Practic dacă ați cumpărat canapeaua, puteți spune că ați mobilat jumătate din camera de zi. Următoarele piese de pe lista mobilierului ar fi paturile din camerele copiilor și fotoliile din sufragerie.
   - Aşternuturi din bumbac si câteva prosoape în plus. Pentru musafiri sau pentru momentele în care nu ați avut timp să spălați rufele.
   - Un coş de rufe cu capac. E unul dintre acele lucruri pe care ați spune că puteți să îl cumpărați şi mai târziu - şi totuşi - ce faceți cu lucrurile care urmează să fie spălate?
După liniștirea apelor și după întremarea bugetului secătuit de prima rundă de cumpărături importante puteți începe și achiziționarea aparatelor electrocasnice mici care nu reprezintă neapărat o urgență: mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, fierbător electric, aparat pentru sandwich-uri, prăjitor de pâine, robot de bucătărie, mixer, cuptor cu microunde, cafetiera, televizoare, etc. Ordinea achiziției acestor aparate ar trebui făcută în funcție de stilul de viață, de preferințele dvs. și de frecvența și nevoia utilizării fiecăruia dintre ele.
   - Mobilierul e care îl puteți cumpăra mai târziu. După ce veți fi cumpărat toată mobila și toate electrocasnicele de primă necesitate puteți trece la achiziționarea obiectelor și pieselor de pe cea de-a doua listă – un sistem de depozitare pentru hol, precum și biblioteca sau sistemul modular din living, noptierele din dormitoare, comodele cu sertare, fotoliile, scaunele, pufurile, setul de masă și scaune, birourile și scaunele aferente acestora, consolele, măsuțele de cafea, polițele și etajerele de perete, mobilierul pentru balcoane/ terase și altele fără de care sigur vă veți putea descurca de minune până când situația financiară a familiei vă va permite să le achiziționați fără să vă goliți complet portofelul.
   - Urgențele din baie. Nu cred că aveți nevoie de o listă pentru a ști cum anume să prioritizați cumpărarea obiectelor din dotarea băilor. Când stați mai prost cu banii, situație care vă obligă să vă limitați doar la cumpărarea obiectelor de primă necesitate, puteți păstra pe lista priorităților din baie vasul de toaletă, lavoarul și cabina de duș sau cada. Dulapurile – deși absolut utile – pot fi cumpărate și peste câteva săptămâni sau luni.
   - Dacă apartamentul dvs este într-o zonă aglomerată, cu blocuri apropiate unele de altele, ar fi bine să luați în considerare și un set de perdele și/sau draperii pentru a ține privirile curioase la distanță.
   - O trusă de unelte. O să apelați la ea pentru orice defecţiune din casă.
   - Becuri în plus. Nu ştiți niciodată când becul din baie se decide să vă lase într-o beznă totală.
   - Nu în ultimul rând, asigurați-vă că aveți în casă medicamente de bază, alcool sanitar și o trusă de prim ajutor.

Mutările Internaționale sau, ce facem noi prin lume?!

Posted on June 07, 2019  by Megamutari admin


 Ce diferă la o mutare internațională față de una locală? De ce sunt mult mai scumpe aceste mutări? De ce este nevoie de servicii “atât de speciale”, pentru a putea opera în acest sector? Pentru a satisface aceste curiozități și multe altele, m-am decis să vă povestesc câte puțin, despre cum decurge o deplasare cu mai multe lucrări străbătând continentul nostru frumos și divers.

 Foarte mulți confundă firmele de mutări cu firme de transport - greșit. Total greșit. Firmele de mutări oferă un serviciu specializat, operatorii trebuie să fie pricepuți în numeroase domenii cum ar fi tâmplăria, electrice, instalații sanitare și să fie destul de îndemânatici încât să rezolve cu ușurință orice provocare tehnică. Să vorbească preferabil cât mai multe limbi, clienții noștri pot fi de orice naționalitate, iar ei nu sunt obligați de nimeni să cunoască o limbă de circulație internațională, cum ar fi cazul în care am face doar transport de mărfuri între depozite. Să fie pregătiți pentru orice situație neprevăzută, atât profesional cât și psihic. Estimările, de multe ori sunt făcute în grabă și pot trece cu vederea lucruri ca, mobilierul nu încape pe ușă, pe casa scării sau nu este de ajuns capacitatea mașinii comandate,etc. Dar dacă stați cu mine, am să dau și exemple în următoarele rânduri.


 Dimineața ajungem la birou să ne pregătim de drum. Două zile în urmă ne-am spălat haine, am strâns accesorii, am făcut lista de cumpărături, acum cu ale noastre rezolvate mergem la firmă să preluăm tot ce este necesar. Verificăm mașina, actele, agățăm remorca și mergem la spălătorie, unde avem de așteptat cel puțin jumătate de oră până ne vine rândul. Evident, a durat mult mai mult de atât, iar până terminăm cu spălatul este deja ora unu. Ne întoarcem iar la birou, așteptăm colega să vină cu actele, iar când vine vorba de acte la mutările internaționale, sunt multe, multe acte. Să fiu mai precis, sunt 20 de documente diferite ce trebuie semnate, completate. La o mutare mai voluminoasă pot ajunge chiar la 40 de pagini, precizez, de semnat și de tine și de client... distracție maximă la abordarea clientului.

 După ce am fost înarmați cu un biblioraft de foi și ne-am luat la revedere, ne pornim la drum. De data asta cu direcția Bratislava. E sâmbătă, nu e stres, avem apariție doar luni, nu ne grăbim. Traficul ține cu noi, ieșim ușor din țară. La ora 10 suntem deja aproape de Budapesta, unde ne oprim la somn.



 La prima oră, deodată cu soarele mă trezesc și eu. Îl trezesc și pe colegul, nu era tare fericit. El mai bine dormea, eu vroiam să ajung în Bratislava cât mai repede. Așa că, după un mic dejun sumar, ne pornim la drum. Vreme frumoasă, drumuri libere, tot ce-i mai frumos în viața unui călător. La amiază ajungem în Bratislava. Aici, după o scurtă căutare găsim cel mai frumos loc de parcare, pe o poieniță lângă Dunăre cu priveliște asupra orașului. Ne aranjăm puțin și pornim să vizităm orașul. Orașul, este spectaculos, din păcate nu sunt istorician să vă povestesc despre trecutul cuprinzător al acestui oraș, dar dacă sunteți curioși, pot să fac o recomandare. Mergeți în vizită, merită. Este un oraș deosebit, cu oameni frumoși, plini de energie pozitivă și o atmosferă dinamică dar totuși liniștită.




 Ora 6:30, trezirea, e Luni. Cafea, ceva de mâncare, ne aranjăm și mergem la client. Ajungem la timp, cu 15 minute înainte de ora stabilită. Căutam loc de parcare, pregătim materialele de împachetare, mai bem o gură de cafea și sunăm clientul.

 Vom continua povestea colegilor noștri în următoarele săptămâni. Dacă v-a plăcut introducerea, vă rugăm să împărtășiți, să-i încurajăm să ne povestească cât mai multe despre aventurile lor prin lume.

Oameni interesanți și plini de surprize. Mutări prin Europa - Partea 2

Posted on July 03, 2019  by Megamutari admin

 Data trecută v-am povestit puțin despre mutări, noi și clienții noștri. Am rămas să continui povestea cu mutarea din Bratislava.

 După ce am ajuns la adresă, am căutat loc de parcare, ceea ce de obicei este o distracție în sine. Practic nimeni nu se gândește să ne asigure un loc de parcare, cu totul că urmează să intrăm cu o mașină mai mare. Clienților de obicei nu prea îi pasă, așa că trebuie să găsim noi soluția, dar de fiecare dată se găsește o variantă.

 Intrăm în apartament, evaluăm bunurile ce trebuie mutate, de data asta mai greoi fiindcă clientul nu vorbește engleza, iar noi nu vorbim limba lui. Ceva mandarină, japoneză….chiar nu ne-am dat seama. Dar prin semne ne-am înțeles cu dânsul, cumva.

 Aducem cutiile, hârtia albă A0 pentru obiecte personale, montoane pentru învelirea și scule pentru demontarea mobilierului. În contrast cu mutările locale, cele pe distanță mare diferă în modul de ambalare al obiectelor. Trebuie să avem în vedere că bunurile vor fi manevrate de mai multe ori, vor trebui să facă față condițiilor de drum și în multe cazuri trec prin mâinile al mai multor persoane. De aceea, bunurile personale de dimensiuni reduse, le culegem după compartimentarea casei le punem în cutii și după caz cele fragile vin protejate suplimentar cu hârtie albă. După care fiecare cutie sau colet în parte vine numerotat și se trece pe lista de inventariere împreună cu conținutul.


 Dacă vă întrebați de ce nu se folosește folie strech sau cu bule la împachetare, este simplu. Acestea pot forma condens la schimbările de temperatură și bunurile se pot deteriora. Din această cauză, dar și pentru protecție sporită folosim montoane la ambalarea mobilierului.Acestea sunt niște pături speciale, care asigură protecție la lovituri și zgârieturi dar este și un material respirabil care permite circulația aerului.

 Dar haideți să revenim la clientul nostru din Bratislava. După ce am terminat cu împachetarea celor două dormitoare, împreună cu colegul am început să ducem lucrurile la mașină și să începem să încărcăm. De restul casei se ocupau doi colegi de la firma parteneră din Bratislava. Am dus lucrurile la lift, din fericire totul a intrat, nu era nevoie să cărăm nimic pe scări, ceea ce ne-a salvat timp prețios care s-a dovedit util ulterior. În câteva ore totul a fost scos din casă și dus la mașină, însă pe când să terminăm, au mai tot apărut lucruri despre care nu am fost informați din timp….rezultatul diferenței lingvistice sau a bunăvoinței de a ne oferi informațiile necesare din timp. Așa că trebuia reorganizată mașina, descărcat o parte, încărcat ce a rămas ulterior și aranjat în așa fel să încapă totul în mașină.

 După ce terminasem, ne-am pornit la drum cu direcția Paris. Un capitol nou în lucrările noastre și multe de povestit așa că voi continua povestea data viitoare, inclusiv cum am ratat să vizităm Notre Dame -ul cu zile înainte să izbucnească în flăcări.

 

 

MegaMutari

SERVICII PROFESIONALE DE MUTĂRI CLUJ NAPOCA. Alegeți locația de restul ne ocupam noi !!! Oferim servicii profesionale de mutări intern şi extern, ambalare, demontarea şi montarea mobilei, manipulări, transport şi amenajare la destinaţie. Marfa este asigurată pe toată durata mutării. Consultanţă GRATUITĂ.
0748 122 331, 0745 555 941 office@megamutari.ro